Paluumuuttaja Tainio, Teemu Tainio

Tornion terrieri Teemu Tainio palasi pitkään vietettyjen ulkomaanvuosien jälkeen tälle kaudelle Suomeen HJK:n riveihin. Isolla rahalla kasattu HJK otti lopulta omansa, vaikka kausi olikin ajoittain tahmeaa ja europeleistä jäi vain luu käteen.

– No olihan se sellaista yskimistä aina välillä. Kyllä me itse kuitenkin tiedettiin kokoajan, että se mestaruus hoidetaan. Tietenkin kaikki odottivat, että me voitetaan kaikki pelit viisi kuusi nolla, mutta ei se futiksessa aina niin toimi, miettii Tainio.

Tainio näkee yhdeksi syyksi HJK:n ailahteleviin otteisiin uuden pelityylin ja sen opettelemiseen menneen ajan. Sixten Boströmin tultua HJK:n päävalmentajaksi kesti hetken, ennen kuin pelaajat oppivat Sixtenin tavat ja Sixten pelaajien. Myös yhden hivenen yllättävänkin ongelman Tainio nostaa esille HJK:n välillä tahmeiden otteiden taustalta.

– Siitä olen puhunut, että miksi sitä meidän tekonurmea ei saada kasteltua, kun keskikesällä se on niin pirun hidas. Kun vastustajat sitten sumputtaa, niin ei siinä yksinkertaisesti voi pelata sellaista peliä, että saataisiin ne puolustukset auki. Me ei vain keksitty siihen lääkettä. Syksyllä sitten kun kenttä oli kostea, niin se näkyi heti tulostaululla, ihmettelee Tainio.

Veikkausliigan taso kärsii pelisysteemin vuoksi

Teemu Tainio on nähnyt ja kokenut usean eri maan sarjasysteemin ja palloilukulttuurin. Paluu Veikkausliigaan oli kuitenkin omanlaisensa shokki etenkin pelimäärien suhteen.

– Yllätyksenä tuli pelimäärä ja tahti. Oli shokeeraavaa, kun tuntui, ettei ehdi oikeasti treenata yhtään, koska aina oli palauttavia tai valmistavia harjoituksia pelitahdin kiivauden vuoksi, kritisoi Tainio.

Sarjasysteemi vaikuttaa Tainion mukaan myös väistämättä Veikkausliigan tasoon.

– Meillä oli vaikeuksia pelitahdin kanssa, vaikka meillä on ylivoimaisesti laajin pelaajamateriaali. Voi vain miettiä joukkueita, joilla on kapeampi rinki, että kuinka ne ovat taiteilleet väsymyksen ja pelikieltojen kanssa. Totta kai taso kärsii sen vuoksi, miettii Tainio.

Maajoukkue kiinnostaa, jos peli kulkee

Teemu Tainio tunnetaan todellisena taistelijana, joka laittaa joukkueen edun henkilökohtaisten titteleiden edelle. Kauden raskaus on näkynyt kuitenkin myös raatajan otteissa.

– Omat onnistumiset menee aina sen joukkueen mukaan eikä henkilökohtaiset tittelit kiinnosta. Kun pelejä oli paljon, niin välillä oli fiilis että taasko tässä on pelit, että miten tässä saa raavittua itsestä kaiken irti niin fyysisesti kuin henkisestikin. Se oli ehkä se kaikista suurin haaste. Sitten kun alkoi olla pelejä normaaliin tahtiin, niin pelitkin on ollut vähän erinäköisiä, tuumii Tainio.

Tainio teki paluun maajoukkueeseen parin vuoden tauon jälkeen. Tulevaisuutta maajoukkueessa Tainio arvioi kuinkas muuten kuin seurajoukkueen kautta.

– Jos seurajoukkueessa pelit menee hyvin, niin sitten se maajoukkuekin voi tulla kysymykseen. Maajoukkuepelit on kuitenkin niin kovia, että jos ei seurajoukkueessa pysty pelaamaan tietyllä tasolla, niin se hyppy sinne on niin iso, ettei sitä oikeastaan kannata edes siinä vaiheessa lähteä yrittämään, päättää Tainio.

– Aleksi I. Pohjola –

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Paluumuuttaja Tainio, Teemu Tainio”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s