Veikkausliigan toimitusjohtaja Marjamaa tyytyväinen jalkapalloilun nosteeseen

Jalkapalloilulla – kuten palloilulla ylipäätänsäkin – menee tällä hetkellä Suomessa hyvin. Haastavassa taloustilanteessa kaikki voisi olla aivan toisinkin, mutta yleisön ansiosta niin koripallo, lentopallo kuin jalkapallo ovat kasvattaneet suosiotaan ja vankistaneet fanikulttuurin syntyä lajien ympärille.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa hykerteleekin tyytyväisyyttä pitkän ja raskaan kauden jälkeen. Vaikka kesä olikin Marjamaan mukaan haastava myös ilmastollistenkin näkökulmien kannalta, tapahtui loppukaudesta hyviä asioita. Jännistys säilyi viimeisille kierroksille asti tarjoten myös ennen kauden alun ennakkoasetelmien kautta ajateltuna suuriakin yllätyksiä. Silti isoimmaksi asiaksi kaudesta Marjamaa nostaa jalkapalloilun ympärillä tapahtuneen positiivisen liikehdinnän.

– Veikkausliiga kasvatti pitkästä aikaa yleisömääriä, mutta ei tämä koske pelkästään Veikkausliigaa. Ykkösessä kasvu oli 40% ja maajoukkue veti valtavia määriä Olympiastadionille, hehkuttaa Marjamaa.

Jalkapalloilusta on puhuttu niin mediassa kuin myös ihmisten keskuudessa tänä kesänä ehkä enemmän kuin vähään aikaan. Timo Marjamaa onkin tyytyväinen keskustelun laajuuteen ja pitää sitä ensiarvoisen tärkeänä.

– Keskustelu on ollut valtavan aktiivista. Välillä se on ollut kannustavaa, välillä tiukan kriittistä. Otan mielummin vastaan keskustelua, missä löytyy erilaisia mielipiteitä. Keskustelu on tarpeellista lajin kehittymisen kannalta, toteaa Marjamaa.

Otteluohjelma herätti kritiikkiä

Veikkausliigan otteluohjelma oli pelaajille tänä vuonna erityisen raskas ja muun muassa Teemu Tainio nosti sen yhdeksi esteeksi Veikkausliigan tason nousulle. Timo Marjamaa ei suorilta tuomitse otteluohjelmaa epäonnistuneeksi, mutta toivottaa silti keskustelun tervetulleeksi.

– Ehkä vähän karusti sanottu, että otteluohjelmassa epäonnistuttiin. Kolmas vuosi tällä otteluohjelmalla eikä mitään suuria muutoksia oltu tehty. Kun europeleissä ei tullut ihan sitä menestystä mitä odotetettiin, niin keskustelu kumuloitui otteluohjelmiin ja otteluohjelmaa syytettiin epäonnistumisista, sanoo Marjamaa.

Liigahallitus eli seurat käyvät keskustelun tulevan otteluohjelman muodosta ja päättävät, jos muutoksia halutaan. Marjamaa ennakoi keskustelun marraskuun alkupuolelle. Jossain spekulaatioissa on väläytelty, että tekonurmen omaavat joukkueet aloittaisivat kautensa usealla kotipelillä. Marjamaa ei kuitenkaan täysin lämpene idealle.

– On totta, että se on yksi vaihtoehto. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että joukkueet joilla on tekonurmi ja jotka joutuisivat pelaamaan kotona ison määrän pelejä alkukaudesta, kärsivät sitten esimerkiksi lipputuloissa kesän peleissä. Tässä joudutaan aina hakemaan keskitien ratkaisua, selittää Marjamaa.

Yhteinen pelipallo ensi kaudelle

Veikkausliiga ottaa ensi kaudelle käyttöön ensimmäisenä pohjoismaissa yhteisen pelipallon. Tämä on Marjamaan mukaan yksi peliä kehittävä toimenpide.

– Viime kaudella pelattiin seitsemällä eri pelipallolla. Nyt pystytään kokoajan pelaamaan ja harjoittelemaan samalla pallolla. Se on iso asia myös pelin kehittämisen kannalta, toteaa Marjamaa.

Timo Marjamaan haaveena ja tavoitteena on rakentaa Veikkausliigasta tulevaisuudessa tasapainoinen sarja. Se tarkoittaa väistämättä pidempää sarjaa ja sitä kautta olosuhteisiin panostamista.

– Nyt oli kaikkien aikojen pisin kausi. Tämä on se suurin haaste. Olosuhteita on kehitettävä sille tasolle, että voidaan joskus katsoa pidempääkin ajanjaksoa. Ilmastorajoitteet ovat kuitenkin sen verran karut, että lähitulevaisuudessa hyppäys pidempään sarjaan on haastava, mutta siihen on kuitenkin tähdättävä jossain vaiheessa, päättää Marjamaa.

– Aleksi I. Pohjola –

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s