Keskiympyrä?

Keskiympyrä on syksyllä 2011 perustettu jalkapallon erikoisohjelma. Perustin ohjelman aloittaessani opiskelut Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa samana syksynä. Ohjelmaa lähetettiin tunti viikossa, joka tiistai klo 18.00 – 19.00.

Ohjelman konsepti oli alussa yksinkertainen. Siinä käsiteltiin Veikkausliigan ja suurempien eurosarjojen tapahtumia, sekä jalkapallomaailman kuumimpia puheenaiheita. Ohjelman vakioasiantuntijana toimi jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen, johon otettiin yhteyttä lähes viikoittain. Keskiympyrän tarkoitus oli aluksi tuottaa sisältöä jalkapallosta kiinnostuneille ihmisille, mutta se oli myös samalla mahdollisuus minulle kehittyä juontamisessa.

Kevääseen 2012 asti Keskiympyrän konsepti pysyi samanlaisena. Kesän 2012 aikana heräsi ajatuksia muuttaa ohjelmaa kuuntelijaystävällisemmäksi ja tehdä Keskiympyrää suoraan suomalaisille jalkapallon ystäville. Syksyllä 2012 Keskiympyrä jatkui entistä ehompana ja tällä kertaa mukaan toiseksi juontajaksi liittyi vaasalainen Tommi Helminen. Ohjelmaan saatiin enemmän vuorovaikutusta ja mielipiteiden vahtamista, kun studiossa oli samaan aikaan kaksi jalkapalloa seuraavaa ja rakastavaa ihmistä. Ohjelman mainostus nousi myös uudelle tasolle, sillä Facebookin rinnalle otettiin Twitter ja jalkapallon keskustelufoorumi Futisforum2.org. Mainostuksen myötä Keskiympyrä kasvatti kuuntelijamääriään ja herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Syksyllä 2012 ohjelmassa käytiin edelleen läpi suomalaista jalkapalloa, eurosarjoja ja lajin kuumimpia puheenaiheita. Tuomas Virkkunen pysyi myös ohjelman vakioasiantuntijana. Asioita käytiin kuitenkin läpi entistä monipuolisemmin ja Keskiympyrä tarttui ajankohtaisiin puheenaiheisiin varsinkin suomalaisessa jalkapallossa. Haastattelussa oli pelaajia, valmentajia ja muita lajin parissa toimivia henkilöitä. Keskiympyrän suurin ja näkyvin uudistus tehtiin tammikuussa 2013, kun Keskiympyrä aloitti ”Tour de Finlandia” –kiertueen. Kevään aikana Keskiympyrä haastatteli viikoittain jokaisen Veikkausliigaseuran edustajaa ennakoiden tulevaa Veikkausliigakautta. Keskiympyrä oli myös mukana Veikkausliigan avaustilaisuudessa, josta tehtiin kaksituntinen erikoislähetys liigakauden kynnyksellä. Tämä lähetys keräsi paljon positiivista palautetta ja herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Keskiympyrän 3. tuotantokausi käynnistyi syksyllä 2013. Ohjelma muuttui jalkapallo-ottelun tapaan 90 minuuttiseksi ja käsittelee nyt entistä enemmän suomalaista jalkapalloilua. Keskiympyrä käynnisti myös yhteistyön Players -lehden kanssa, tavoitteena kasvattaa kuuntelijakuntaa entisestään.

– Ville Makkonen –

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: